МУЗА
Не мисли, че ми липсваш. Не вярвай,
че умът ми запълнен е с теб.
Не разчитай на приказки стари –
аз съм муза, а ти си поет.
Аз разгарям онази искрица
във душата на всеки човек,
със която лети като птица
даже в най-прагматичния век.
Не очаквай от мен да тъгувам,
ако болен си или унил.
Аз съм муза – да, ще се преструвам.
Кой сърце на поет би ранил?
И когато усмивка чаровна
ти даря и те галя с очи,
и когато стрелички любовни
във сърцето ти стават лъчи,
не разчитай делата сърдечни
да ме теглят на твоя страна.
Да, ще бъда в сърцето ти вечно –
аз съм муза, не твоя жена.
© Цвеке Шарено Все права защищены