Намерих те из смачканите листи,
където композирах светлото си бъдеще.
Познах те по отровените рими
и мечтите за различни пътища.
Познах те по петната от мастило
и следите от изтръпналите пръсти.
А душата ти отдавна бе изгнила.
Преди дори на музата да станеш навик.
Забравях те със всяко скъсано послание,
излъгах, даже, че не те обичам.
Но, талантът обладан е от проклятие
да те помня винаги, когато пиша.
© Бисерка Тодорова Все права защищены