Музеят на фалшификатите
На фалшификатите в музея се отбих,
най-известните картини съзерцавах!...
Пред скулптурите сякаш се смалих,
със пода пред бижутата се сраснах...
А всичко беше майсторска лъжа,
илюзия от кухи дубликати
и фалшът се разля в реалността
като катран сред свежи аромати...
Спокоен бях сред яките стени,
законна беше цялата измама!
И с чиста съвест плащах със пари
за нуждата от туй да бъда мамен...
Навън излязох... Дъжд ме разлюля...
И болката сърцето ми разнищи!
Че извън музейната стена,
не мога да съм сигурен във нищо!!!
© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены
като катран сред свежи аромати...
*******************************************
EEEE, МНООООООООГО ЯКО. ПОЗДРАВИ БРАТЛЕ!