Оригинал превъплатен в менте,
в детайлите неразличим -
Вземи го ефтино, братле,
бъди... неотразим...
Отбии се във кварталният бутик
от типа класически: "Клек - шоп"
Всичко там е готино и шик...
Всичко е о-гей, тип-топ...
Купи си дрехи "маркови", бъди във тон
със модата и дефилетата -
Почувствай се и ти човек, барон,
и влей се във пороя... на ментетата...
Ментосваме се, че живеем като хора,
във правова държава, малък Рай,
но погледни към дрехите си от простора -
На етикета пише "Мъ Де ин Китай"...
А огледалото ти може би е криво
и покрито е с невидим, фин прашец -
В него всичко е във жълтеникаво и сиво,
а това... го вижда и слепец...
Време имаме и то много при това,
тъй де, половината сме безработни -
Пии една студена (минерална) вода,
че превърнахме се във животни...
Естествено отпреде са лъвът и лешояда,
а ние, масата, сме плъхове и мишки -
Това е нашата, житейската, награда,
останахме по голи... въздишки...
Но и тях обличаме ги със китайски "лукс"
напук на евро директиви и забрани...
Те нека ни ги дават, но те са там, а ние тук
и храним се... с подхвърлени банани...
И те са жълти, леко удължени,
с еротична форма и релеф...
Целуваме... ръце... със разширени вени -
Абе к`во да кажа... страшен кеф...
Потупват ни евро комисари,
а ние пиеме си "натурален" чай
така и нищо неразбрали,
че той е също... "Мъ Де ин Китай"...
*****
Наздраве, пич, поне ракията ми е домашна 100 процента,
а жълтият и цвят дължи се на добавка -
Купих си я от мола със добра оферта,
екстракт е от... китайска мравка...
13.08.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены