И аз те предначертах...
И те обрекох...
И отворих сетивата ти за себе си
Оставих своя глас да тръпне в ушите ти...
И наредих на сянката си да преследва дните ти...
В един завършен кръг те прелях!
Страхът нечакан гост засели се в очите ми.
Мечтите неродени потъваха в тях.
В съня убийствено жесток видения долитаха
и всичко свято се почерни пак...
Но чувах думите зовящи плахо, истинно,
кълнящ се поглед ме догони благ.
В деня измислено широк съмнения ме вплитаха
и нещо сляпо ме поведе в бяг...
И аз се предначертах...
И се обрекох...
И отворих сетивата си за теб...
Оставих твоя глас да тръпне в ушите ми...
И наредих на сянката ти да преследва дните ми.
В един завършен кръг се прелях...
© Наречи ме Все права защищены