Най-ценните моменти са с приятели,
най-хубавите са в ръцете на любима!
И само истинските наблюдатели -
съзират истината... скрита в чаша вино...
Когато спим... сме най-безгрешни,
когато търсим, да намерим може.
А в Божиите очи дали сме смешни -
с молитвите си чисти... а във джоба с ножа?
Безгрешните са само неродени!
Дори светците ни, не са такива -
Признават го и те, смирени,
а истината -- и спасява... и убива...
Да, всяка улица е двупосочна,
началото на пътя е й край!
И любовта е девствена, но и порочна,
а всеки ад... е сянката на рай...
*****
Бъди с приятели, бъди с любимия човек,
гони мига, но не забравяй и за вечността...
И черното, и бялото са в теб,
а изборът... е твоята съдба!
01.02.2017.
© Георги Каменов Все права защищены