ноември 2014 Румяна Славова
Унъзи риза си тури-
във цвят пимбе!
Дъ н' забрайш и
джентълменскуту бомбе,
и ут битака дет' си купи
жарсенуту джубе!
Хубавичку изпъчи
възгулямуту шкимбе!
Мустака засучи-
черен кат' кюмбе!
Чепика си лъсни!
Че кой кат' тебе!
Стърните намажи
с пумада "Бебе"!
Я,какъв мъжага си-
сал идин под туй нибе!
'Сичку живу ти са чуди.
Ех,чи си та бива бе!
С тез' чаровнити усмивки,
кат' на щърбаву бабе...
Булче имаш ли си?
Сакам 'а ми станиш либе!
Измижду 'сичкити иргени
тъй улюбих са у тебе,
тъй сърцету ма були,
чи напрау ми са риве!
Въх,санким ни ма ще!
© Румяна Славова Все права защищены
ела дома на тюфлек,
нема да се косиш ич,
ще попаднеш баш на пич
(Не е свалка, а залъгалка)