МЪЖ ЗОДИЯ ЛЪВ
По улицата самотен вървях –
замислен, прегърбен и слаб.
Но жена до мен се спря
и в сърцето нещо притрептя.
Седнахме на чашка кафе,
алкохол не пие, още по-добре.
Побъбрихме за това-онова –
Проблеми, съдби и деца...
И забравих за цялата суета,
по новому се завъртя света.
Усмихнах се, изправих снага
И кръвта ми пак закипя.
Защо ли сред толкова жени
само тя така ме вдъхнови?
Изпратих я, после се прибрах
и в огледалото не се познах:
Я гледай красавец какъв –
Мъж изправен и зодия Лъв.
© Светослав Статев Все права защищены