Ти не обещаваш нищо
и не искаш обещания,
ала любовта изисква,
моли, даже със мълчание.
Твоите очи ме молят,
моите горят във плен,
но от устни ми се ронят
думи чужди и за мен
Тази обич е нелепа!
Ти очакваш да ти дам
всичко, що не си изрекъл,
аз пък искам ли, не знам...
Искаш да те любя тихо,
да се примиря с неща -
мънички неща, които
в мен треперят през нощта...
© Силвана Все права защищены
И с прекрасно име, с обич.