МЪНИЧКА МЕЧТА
Нямам розови и стъклени пантофки.
Ходя боса – дори да ме боли.
Нямам шарена и куклена рокля.
Имам само дрипа, но ми стига и това.
Не искам простори – големи.
Искам малка кутийка,
но да си е само за мен.
Не искам и мечти безкрайно пресилени.
Искам една прегръдка в нощта.
Толкова ли много искам?
Имам си мъничка, но щастлива мечта.
Една топла ръка да ме гали
всяка вечер – докато заспя.
Катя Михайлова
© Катя Михайлова Все права защищены