Такава тишина настана...
Къде са Шаро и Писана?
Кой мишките да гони по долапи?
А кой ще пази двора от апапи?
... А скрити Шаро и Писана
играли покер на тавана.
До късна доба те играли,
но много скоро изгладняли.
И по терлички двама те заслизали,
на двора тихо се изнизали.
Ала паниците им празни клопали,
ни в тях попара, нито кокали.
Легнали си гладни милите,
но днеска силно мотивирани
още преди Петльо станали
и в работа се те захванали.
А баба смее се и ги заплюва:
- Кой ли пак ще мързелува?
Догоре сипва им в паниците,
че изгладнели са войниците.
© Врабчето Все права защищены