Ти ден обикновен,а тъй велик,
орисан от предците ни за памет.
От ехото на слава би честит
дори безславния,отъпкан камък,
по който бездуховни и без род,
поемаме по пътищата чужди,
но ще открием своя верен брод,
по който някому да бъдем нужни.
Ти ден обикновен,а тъй велик,
пред твоята святост свеждам лик...
© Илонка Денчева Все права защищены