Обожавам ситните капки роса,
кондензиращи по твоята нежност!
Обожавам кичурите мека коса,
разлети по мен в миг на копнежност!
Обожавам сълзите жива вода,
когато си безкрайно щастлива!
Обожавам твоята светла Душа,
когато си тъжна и в мен си се свила!
Обожавам ръцете ти , когато са в плен,
вплетени в моите пръсти на възел!
С теб аз съм щастлив и прероден,
най щурият щрих на вечният пъзел!