Поемах те до вчера
като всекидневна доза
еликсир,
разливащ в мойте вени
аромат на рози
сред окосените треви ...
Преглъщах те на глътки -
уханна пролет, жарко лято
и преплитах тихи стъпки -
не аз, пиян бе моя вятър ...
Такъв е той -
коварен и променлив,
остави ме - риба на брега -
любови бездиханни и раздели -
до прилива дали ще издържа ...?
© Валдемар Все права защищены
Майсторски написан текст, Валдемар! Поздравление!
Стихът ти ми припомни откъс от едно позабравено старо стихотворение на моя приятел, поетът Любомир Захариев:
"Остави го животът с дъх на тъмна кожа
и вкус на вино от крайбрежна кръчма.
Тъй както приливът изхвърля
обречените риби..."