Българийо, какво се случва?
Какво направиха родино мила...
Наша си... а сякаш чужда,
всеки тръгва за чужбина.
Бягат децата твои, Българийо.
Бягат в далечни страни...
Дали ще се върнат?
... Едва ли, Българийо.
Ще идват само за ден, два или три...
Обичат те Българийо,
обичат твойте планини,
обичат и морето...
И красивите ти равнини...
Носят те в сърцата си,
дори да са далеч...
Песни за тебе пеят...
Сълзите им се леят...
И за родината си вечно ще милеят.
Но място за реализация,
за жалост... не намират.
Слагат мечтите си в багажа
и тръгват за чужбина.
Там успяват всичко да постигнат,
но една мечта остава недостижима...
Да бъдат до своето семейство
... в своята родина.
© Исс Все права защищены