Мило, слънчево дете,
изпълваш с обич майчино сърце.
И днес на твоя празник весел
подарък всеки е донесъл.
Но най-големият ти дар,
който никой друг не ти е дал,
се крие в моето сърце
и топли се във двете ми ръце.
Това е обичта безбрежна,
това е ласката ми нежна.
Честит ти празник, мило Деси,
благодарна съм, че Господ те донесе,
да грееш в ласкавия ден,
да бъдеш ангел прероден.
За мен и твоята сестричка
ти си като пойна птичка.
© Тонка Стефанова Все права защищены