Душата ми разкъсва се на две...
Едната част все иска да те следва,
а другата – предателски не ще.
Едната моли се и страда,
а другата живота си живей.
Когато спомените нижат се
без радост покрай мен...
„Да” – вика първата,
а другата – „Недей”!
Едната предано те вика,
а другата предателски мълчи.
Едната все след теб тича,
а другата бяга надалеч.
Едната все твоето име изрича,
а другата нова песен си пей.
Едната все в спомените взира се,
а другата нова страница отваря.
Едната обича всеки миг с теб,
а другата яростно повтаря „Мразя те”.
Едната вярва, че ще се завърнеш ти,
а другата напред без теб върви.
Едната обича те и тебе иска,
а другата горда е и без тебе може,
Едната на надеждата се уповава,
а другата бори се сама.
Едната слаба е и крещи: „Виновна!”,
но без вина е и всичко ти прощава,
а гордата – думите си назад не връща
и виновна тя никога не се чувства.
А аз стоя на кръстопът и
питам се: „Коя да избера?
Или може би баланса трябва да намеря,
и двете в едно да ги събера...”
Специално за: Поли
© Ивелина Все права защищены