Какво е нужно да се случи, когато стигнеш 60-те?
Какво е важно да си научил, щом реалност станат те?
Освен, че вече си по-знаещ и за мнозина вече стар,
но и много мъдрост си натрупал и я приемаш като дар.
До изводите важни в живота стигаш и хубаво е с други да ги споделиш.
И тези, които са след теб да видят ситуация как можеш да решиш.
И така, когато станеш на 60 какво е нужното да си научил?
Да, няколко житейски постулати, които от живота си получил.
И най-първият е, че трябва с добро към всичко да подходиш,
защото най- вече с това в последващите ни спомена ще водиш.
На второ място необходимо е да имаш нещо, което да те занимава,
нещо по което страстта ти времето изцяло да отдава.
На трето място иска се да имаш някого, когото силно да обичаш,
някого на който своите чувства и действия да обричаш.
И четири - да имаш нещо, което с тръпка да очакваш
и да живееш с вярата, че хубавото предстои и с него лошотията премахваш.
Накрая! Ако съумееш така живота си да организираш,
щастлив ще бъдеш и ако трябва да избираш
отново пътя си житейски и начина, по който да го изживееш в следващия си век,
ще кажеш си: "Това е пътя да бъда истински- личност с принципи и позиция на човек".
А ти имаш позиция!
Стефан Цеков
© Стефан Цеков Все права защищены