29 мая 2012 г., 10:55

На един Слънчев, в майския дъжд 

  Поэзия » Любовная
582 0 2

Е, и той потъмня.
Като пàра над топлия извор
се просмука,
разля се,
превърна се
в градоносен.
Още миг -
ще закапe
на студени
ситни майски въздишки
по зелените вишни.
Под листата измокрени
ще настръхнат
премръзнали косове.

 

Преждевременен някак си.
Току-що преболял
и себичен.
Колеблив, нерешителен
и лъжовен.
Слънчев пролетен лъч.
Та нима не е ясно
- през май не е истинско
още слънцето.
Нито облаците са мои.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??