Стоим на летището с поглед унесен
и бавно дъждовните капки броим.
Високо жужи самолетната песен.
Стоим и мълчим.
Вие летите, стоманени птици
и няма да видите голите писти
отдето без път и посока отлитаме-
плачем, скърбим - лицемерно и искрено.
Жадни за полет не спираме времето.
Дългите нощи мечтаем за сън
и отмалели стъпваме в стремето
на непознатото, чуждото вън.
Крачка и край -невидяното искаме.
Планове правим и кули градим.
Търсим в измислици капчица истина.
И не умеем да премълчим.
Свърши се вятъра, който ни носеше
бързо на своите сини крила.
Днес заминаваме със самолетите.
Чужди - без вяра и спомен. Сега
Вече ще знаем защо сме създадени
и ще угасваме или горим.
Ние пътеки сами ще копаем
и ще живеем, и ще творим.
Не е достатъчно това, че те има.
Важно е също да бъдеш човек.
Обичай! Мрази!
Нека твоето име да се забрави!
В нашия век
Всеки ще дава, колкото може
и ще строим...ала сега ...
Късно е! Ние отлитаме!
Време е! Сбогом, земя, Сбогом, земя!
© Ledena Svetulka Все права защищены