Има един преподавател чудесен
и предметът му е лесен,
Сашки и Сашковци той ни нарича
и класа си много обича!
Смешки разказва в час
и учениците смеят се в захлас ....
И ето на сериозното идва му реда!
Става ученик от чинЪ
и прави си господина труда,
да му обясни какво значи вълнЪ!
Той на почтеност ни учи
и разказва за неговото кучИ!
На почтеността той най-много държи,
не обича лъжата!
Като ангел над всички кръжи,
чака някой да си вдигне ръката!
Ако не знаят отговора на този въпрос,
всички имат си коз,
до тоалетната някои отиват,
а други отговора в тетрадката си откриват!
Благ глас има той и шестици пише безброй!
Познахте ли кой?
Той господин Калинов се нарича
и калинките много обича!
© Бори Рашкова Все права защищены