На всички праведници и грешници – Честити „Горещници“!
На градус
Днес небето горещо е... връшник!
С хора пълен пече се света.
Над коричката хрупкава, кръшно
се извива на струи смеха.
*
Нажежил се ефира трепери,
климатика на Господ бръмчи.
Той затръшнал е райските двери,
не приема и сродни души.
Мойта муза е истински дявол!
И макар, че фантазии обичам.
Тя отсече - За нищо не ставаш!
и показа се мъжко момиче.
Женен съм! А кой е омъжен -
щом издържа ме мойта жена?!
Не е лошо.... и ако съм тъжен,
е защото не знам докога.
За разтуха си взехме другар,
чака той до вратата на стража.
Щом прегърнати тръгнем от бар,
за късмет ни прелива паважа.
Не откъсва очи за момент -
и не иска за нищо да спорим.
Сътворихме дори прецедент -
без да лаем, за обич говорим!
Душиш чашката моя – уви.
Хитър Шаро – разбра, че не пия!
...
Ала вас ще почерпя... със стих -
той е моята „блага ракия“!
© Борис Борисов Все права защищены