На хвърлей от дома
===================
На хвърлей от дома полъхва есен,
жужат пчели по туфите с цветя.
Замайвам се от славеева песен,
а може би от порив да летя.
Балканът грабва ралото и гордо
бразди небето в мека бяла оран.
В полите му, под синя необят,
по детски се е сгушил моят град.
Прегръща ме със обич планината
и в мен преливат всички цветове.
И някак ставам по-добър човек
в зеленото сърце на тиха святост.
Завръщам се по-чиста и смирена,
открила бряг в безкрайната Вселена.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Все права защищены
Мерси за удоволствието, Цвети!