на И.
Отпила сок от твойте устни,
докоснала изгарящи ме длани...
Се моля аз: Не ме напускай!...
Бъди до мен! Дори в съня ми!...
И навестявай ме!... За да ми бъде топло...
Пулса ти до моя да усещам...
Да слеят се самотните ни нощи...
С искрица нежност ти да ме поглеждаш...
Не си отивай! Не, недей!...
Прости ми, обич моя ненагледна!...
Събуждай се до мен!... За мен копней!...
Люби ме!.. .Като за последно...
Отпила сок от кадифени устни...
Молитва днес за нас мълвя...
Не тръгвай си! Не искам да те пусна!...
Недей предава любовта!...
© Райна Недялкова Все права защищены