За мен говорят, че съм хубавица,
на картичките грее ми лика,
майка ми бе Снежната царица,
баща ми – див Южняк вършал в ръжта.
Но скъпата ми стара баба Зима
не вярвала на зетя на страстта,
прокудила го с няколко лавини
и с хиляди кинжали във дъха.
Родена съм с душата на кокиче,
обичам слънцето еднакво със снега,
приятно ми е, Пролет се наричам
и нося гените на любовта в кръвта.
© Ивон Все права защищены