На Коледа
Рождество Христово!
Пухкав сняг навън вали.
Трапезата богата, вкъщи,
нека Бог благослови!
Да ни дойдат скъпи гости,
скъпи гости, коледари,
да играят и попеят
те пред млади и пред стари!
Тате вино да налее,
колачета мама да даде
и после всичките на двора
да извиеме хорце!...
Нека в къщите да има
много здраве и късмет
и щастливи да живеем
всички хора занапред!
Моля ти се мили Боже,
за всички хора по света,
направи така - да може
да пребъде радостта!
Нека няма болни, гладни,
Боже мил добър бъди
и всеки, който те прославя,
щедро ти възнагради!
Весела Коледа!
© Валентин Добрев Все права защищены