Накъде поведе стадото си Боже?
Накъде върви човека?
Ръководени от мощния ти стожен,
и пак сме в кривата пътека!
Властва тук материализъм!
На Земята властва хаос.
Сякаш апокалипсис в реализъм,
ръководен от самия Фауст.
Избиваме се повече от вечност.
Трупове след новата война.
Паднали герои в неизвестност,
смъртни и изгнили телеса.
Тъмни сделки и мрачни проекти,
решават се човешки съдби.
Зделки брутални на злобни субекти,
и всичко това, е пак за пари.
Нов ренесанс, на новото племе,
на прага на нова война.
Нова Земя на новото време,
и пак сме до шия в калта.
© Иван Иванов Все права защищены
и пак сме в кривата пътека..."
Именно това е идеята, че не се ръководим от какъвто и да е морал.
Благодаря за коментара и за пожеланията.
Приятен ден.