Готова съм за полет и перката върти се...
Във каква посока, моля? Айде, не чуди се!
Не искам посока! Искам във време!
Където е пролет и добри чудеса дремят!
Отивам при тях с космическа скорост!
Те на моя език ми говорят!
Ще си играем, добро ще творим...
Хубавия си, пролетен дом ще красим...
Ще излъскаме лъчите слънчеви,
Ще изкъпем и накичим гората...
Ще полираме до блясък луната
и ще нашариме цветята!
После, ще навесим люлки
за деца и млади булки.
Ще извадим тамбури и гъдулки
за хора, за кръщенета, за весели раздумки!
Там! Там отлитам! С космическа скорост!
Там всички на моя език си говорят!
© Маргарита Ангелова Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Ако имах перка на гърба, като Карлсон, накъде бих отлетял? »