Една е майката във този свят голям,
която те обича и за теб милее,
която в дни на полет и на срам
за тебе нежност и любов пилее.
Кажи ми, майко моя, що да ти подаря
за твоя слънчев, светъл празник, ясен?
С любов и нежност ли да те даря
или с букет от рози, най-прекрасен?
Приеми от мене, майчице грижовна,
моята любов, излята в кратък стих,
израз на моята признателност синовна,
пред твоя лик прекрасен, нежен, кротък, тих.
септември, 1993г.
© Виктор Костадинов Все права защищены