16 февр. 2022 г., 11:24  

На майка ми Маца Панева 

  Поэзия » Строгие формы, Другая
481 0 0

О, мамо, ти безмерно си добра!

И аз опитвам изказ да намеря –

да благодаря за днес и вчера.

Един ли си огряла със зора,

 

един ли си извела от гора –

зад него да е всяка бариера?

И твоят произхòд е характерен –

на Трън и Кюстендил си дъщеря.

 

Ще станеш на седемдесет и три,

ала не те смущава възрастта ти.

Разтварят внучки твоите врати,

 

как само си приличате с едната!

И още светлина ще виждаш ти.

Не е далече, мамо, светлината!

© Димитър Бурназов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??