От твойта гръд съм аз закърмена,
от твойта младост си ми дала,
посочвала си ми и пътя,
дори когато път е нямало.
Във дни и нощи неспокойни,
във радости и грижи,
Ти до мене си била,
за мен си мислила.
Отгледала си ме така
със твоето сърце голямо.
Затуй с усмивка на уста
Ти казвам днес:
„Благодаря ти, Мамо!"
(16-17 май 2008г. Град Пловдив - след премиерата на Димитрина Чакова в Балабановата къща)
© Весела Славова Все права защищены