Ти ме роди,
ти ме отгледа,
ти ме възпита,
ти ме извая човек.
Ти ме научи на честност,
ти показа ми що е почтеност,
ти пося в мен любов и стремеж към достоен живот.
Ти си духовната моя подкрепа,
ти си мой лъч светлина,
коректив безпогрешен
на моите светски дела.
Майчице моя, свещена и свята,
до мен още дълго бъди,
защото думите не стигат само
за да прошепвам - обичам те, Мамо!
© Климентин Чернев Все права защищены
Да ти се връща!