Малко е "благодаря" да кажа, мамо,
за грижите ти нескончаеми към мен,
на духа ти силен и сърце голямо,
подкрепяли ме безрезервно всеки ден!
Зная аз, че прàвила съм грешки много...
Не винаги била съм дъщеря добра,
а денят ти всеки, искам да е пролет,
изпълнена с усмивки и цветя!
Може би, съм наранявала неволно
любящото ти, силно майчино сърце,
а любов, то, колко ми е дало!... Колко!!!
Утеха – топлите ти майчини ръце!
Аз вече имам, мамо, свои си деца...
И те са всичкото за мен на този свят!
Че майката – за себе си, не мисли тя –
в сълзѝте им, в сърцето им е... и духа!
Малко е "благодаря" да кажа, мамо!
"Обичам те безкрайно!" казвам всеки ден
и няма, аз, да спра да го повтарям,
че знам – сто пъти раждала си се със мен!
Пепи Петрова
© Pepi Petrova Все права защищены