22 янв. 2008 г., 18:15

На мама - Снежно 

  Поэзия
582 0 5

Снежинките си имат майка,

изпратила ги с тъга.

Създала ги с любов, да бъдат

за други радост, светлина...

Ти, моя майчице, създала

живот, достойно награден.

На колене съдбата ти дължи похвала -

винаги да си до мен.

В снега  вървейки все си мисля,

че някога ще се стопим,

като снежинки ще изчезнем,

но няма да се разделим.

Снегът ще дава нови срещи,

снежинките - онази топлина,

която палейки гореща,

ще  преминава от майка в дъщеря...

 

30.12.1994 г.

(Изрових го от  тефтера... Мило ми стана, спомняйки си случая, така искам пак да съм дете... при мама...)

© Ниела Вон Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??