Днеска мойта баба Дана
слезе рано от тавана,
влезе в росната градина
и набра от там гергина,
куп маргаритки, и невен –
букет за моя ден рожден.
Поздрави ме отдалече
и усмихната ми рече:
– Нека да ти е честит,
на успехи плодовит,
със усмивки озарен,
и от мен благословен,
този хубав, слънчев ден,
за тебе, МАМО, ден рожден!
Да, си здрава, да си жива,
да си весела, щастлива,
да създаваш всеки ден,
нови рожби като мен –
поетични, прозаични,
със характери различни.
А пък ние, с твойто име,
на читатели любими,
ще гостуваме с желание
с твоите добри послания.
© Генка Богданова Все права защищены