На моята планета
Намерих своя свят -
моя мъничка планета!
Открих го в утре,
в сутрешния аромат
на росната трева,
на полско цвете.
Открих сред прашната Вселена,
че днес е по-добър от вчера,
че детски смях щом вън се рей,
ще има утре,
ще има днес,
ще се живей!
И моля се,
и боря се!
Не го крадете,
не тъпчете безпощадно, не рушете,
не погубвайте и своята душа, която дреме сгушена
в туй, що грабиш!
Обичай!
Радвай се!
Живей!
Така ще има днес,
ще има утре...
Така си мисля, но дума не изричам,
защото днес това е моят малък свят,
защото днес, сега на него се обричам
и не искам нищо, никой -
само себе си...
Дума не изричам - с дъха си,
с мъничка калинка си шептим -
вятърът ни гушка,
а слънцето целува ни, земята ни обгръща.
И ето двете как дочакахме нощта,
как се гмурнахме във нощната дъбрава
да чуем малкото щурче,
да броим звездите,
да усетим лунна топлина
и да знаем, че не сме сами, а двете...
Две ли!? - всъщност сме мнозина
и в компания богата,
в пир от аромат,
ще дочакаме зората
да потули на страстите вкуса -
с росата...
Да се гмурнем пак в аромата на полето и цветята...
Така на моята планета
живеем си сговорно - в мир,
така се рея сред полето
без днес, без утре -
просто шир...
© Мария Георгиева Все права защищены