28 июл. 2009 г., 21:28

На Музата 

  Поэзия » Другая
498 0 5

 

 

 

 

                        на Музата 

 

 

          Нека моята песен от Музата първо започна -
          на Зевс щитодържеца дъщерята обична Ерато,
          песен съзвучна струи неуморно от нейните устни
          там, край чертога на татко ù Зевс Гръмовержец.

          Горе високо на върха на Олимп белоснежен,
          там в песента ù в гласа ù омаен се влюбих
          и при безсмъртните в нейната свята постеля
          отдих от грижи и от злините забрава намерих.

          Денем малко встрани от върха танцуваше тя златокоса,
          а сърцето без грижи беше изпълнено с песни и сговор.
          От приказни химни и танца божествен тръпнех в наслада,
          любовта и копнежа към нея с най-нежните думи възпявах.

          Девет нощи, девет месеца и девет предълги години
          далеч от смъртните се любихме с нея щастливи...
          Музо моя, ела сладкогласна и любовта ти върни ми,
          започни своята песен и грациозния танц добави...



             2009-07-27


             по древногръцки поети

 

 

 

 

 

© Аластор Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??