Събудих се на остров тих,
сред океана,
в странна светлина – огряна.
Чудо е!
Къде съм?
Та за Рая аз не съм купувала билет?!
Събудих се в някаква омая,
но… всъщност май не спях.
Пребродих всяко ъгълче набързо,
за да те търся.
Чувствах се самотна.
Въртях се сякаш в омагьосан кръг!
Пред мен морето - неспокойно,
зад мен – всемир.
Дочувах само чудни птичи песни.
Но птиците нали отлитнаха на юг?
Аха. Разбрах.
Щом мине зимата студена, ще се
завърнат те отново тук.
© Нели Все права защищены
Донесе ми спокойствие и радост.
С обич, Златна Нели.