на прага на зимата:
късни есенни звуци
влачи вятърът неуморно
и бълбука преди да замръзне
новият епизод
на отдавна познатото:
ще възкръсне
знам
ще трябва да купя лопата за сняг
за да ровя в студения ужас напразно
как се поддържа пъртина
когато стъпките спят
някъде в друг свят
твърде сладко- на топло
кротко затварям
вратата на къщата с думите
дръпвам завесите
лампата паля
музика слушам
някъде бъбрят
за нещо вълшебно човеците
звуци без действия- никому нищо не струват
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены