Докато живота ме научи
вече ми изтляха сякаш дните.
То, отвъдното ще ме измъчи,
щом не ми достигат добрините.
Не зарадвах толкова животи –
как да искам още дни човешки?!
Ех Съдба, на път съм към Голгота –
с дух, материя, венец от грешки!
© Данаил Таков Все права защищены