На Рафе
Това е…
Това е,
приятелю,
Не всичко става
както го мислим.
И не вярвай,
че е кръгла земята ни.
Тя просто
е вечно разсърдена.
И като камък
ни притиска.
Това е…
Това е,
приятелю.
Не всичко става
както го искаме,
но вярвай –
от земята
всичко покълва.
Тя просто е първата
и единствена жена,
която винаги е искрена.
И когато се свърши светът,
тя се отваря,
за да ни прегърне
след дългия път,
тъй както ни е прегръщала
единствено
мама…
© Ангел Веселинов Все права защищены
!!!