Ражда утрото гледки красиви,
слънце къпе простора копнежно
и полюшват се макове диви,
от ветреца погалени нежно.
На разсъмване случва се чудо
и земята се къпе във свежест,
а небето шепти на тревите
и се ражда в душата надежда.
С всяко утро изпраща небето,
завладяваща, цветна магия,
с изгрев слънчев и вяра в сърцето,
да посрещнем деня си и ние.
© Евдокия Иванова Все права защищены