В памет на Албена,
момичето, погубило крехкия си живот от любов
На релсите приключи любовта.
Издигна се душата й в небето,
където я очаква вечността.
При Бога или дявола?
Кажете!
В основата мирише на тъга.
Заплетеният смисъл загорчава...
И всяка дума тегне като знак
за нещо безвъзвратно загрубяло,
за неразбрани истини и страх,
за обедняла вяра и копнежи,
изпълнени с обида към света,
за формули, написани невежо...
Ще идва тихо новата зора
над празната момичешка постеля...
Къде ли е душата й сега
след страшната трагедия
във...
Неделя?!
© Руми Бакърджиева Все права защищены
Помня случая с Албена...много тъжно наистина...