За теб бих се превърнал в звезда...
Бих озарявал Самотата светлинни години
Стига да зная... че ти си някъде там...
Някъде там...
И някоя нощ ще погледнеш към мене.
За теб бих се превърнал на вятър...
Бих вял и препускал неуморно мира.
И всеки повей ще идва за твойта коса...
Тъй търсейки тебе ще бъдат моретата -
пустини...
За теб бих се престорил на дъжд...
Бих се рушил, извалял и ставал на кал...
И всяка капка ще идва към твойте устни.
Тъй търсейки тебе ще бъдат пустини -
морета...
И нека бъда със съдбата на Време,
с всeки изгрев да се раждам и умирам пак
Проклинам... Оковите от чакане на непосилното Бреме.
Докле те срещна някой залез на онзи изоставен бряг...
И ти да погледнеш към мене...
© Николай Все права защищены