Ние сме те изгубили
на разклона за трийсетте.
И докато изкачвахме трудности,
и се женехме,
и започвахме работа,
и децата отглеждахме,
ти все там си стоял
и си цъкал
на айфона.
във очакване
на поредното необвързване.
А погледнато отстрани
- готин чичка,
цяла година тренирал
за маратона на София,
и накрая забравил
че в неделя метрото
е твърде нарядко,
та пропуснал и старта му.
© Павлина Гатева Все права защищены