На всички наши Ангели /жените/ с поклон и обич
Ангел си със дяволска душа!
Дявол си със ангелско сърце!
След пожара ти си пепелта,
а след буря чистото небе!
Буен вятър си във есента!
Топъл дъжд през лятото си ти!
Във небето блеснала звезда!
Топла като слънчеви лъчи!
В дълга, зимна нощ си като сняг
и покриваш цялата земя!
Тичаща река към своя бряг!
Нежна като пролетна мъгла!
Сън, надежда, приказка, мечта!
Болка, изненада! Морски бриз!
Щастие събрано във сълза!
И роден от любовта каприз!
Но пустиня е без теб светът!
Някъде в безкрайната Вселена
ти се раждаш с болка всеки път!
Все така до днес непроменена!
20.06.2024 г.
© Георги Иванов Все права защищены
Поздравявам те!