Отричам се от всички вас, нещастници,
които ми ограбихте сърцето!
До вчера мислех, че съм пропиляла всички шансове
и себе си винях. Да сте проклети!
Отричам се от всичките балади,
посветени ви във мигове на неживеене.
Един поне да имал бе пощада
и, може би, с усмивка щях да пея.
Отричам се от всяка чужда кожа,
която ми е стягала гърдите;
от маските, които трябваше сама да сложа,
понеже ви болеше да ме гледате в очите!
Отричам се от извратеното призвание
да бъда нечия измислена светица.
И, за финал (понеже въобще не ме познавате),
приятно ми е - казвам се Илица!
© Илица Все права защищены