23 февр. 2011 г., 21:07

На въртележката 

  Поэзия » Другая
428 0 0

Червено, синьо, жълто, виолетово -
върти се все по-бързо въртележката;
изпадат радостта, вълшебството,
безгрижието си отива с  детството.

Дрънчат синджирите и се завърташ
около себе си или във обща орбита;
изпускаш младостта и срещите,
приятелствата ти остават долу.

И пак червено, синьо и златисто;
от музика не чуваш близките;
издигаш се, стомахът плиска,
призлява ти от страх, но стискаш се.

 

И гледаш как се сливат в пъстротата
любимите ти с  непознатите,
а ти си там, далече над земята,
където плашиш... май най-вече гаргите.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??