НАЧАЛО
Кога започна моето начало
и кога ще дойде моят край?
Нощта разперва пъстро наметало
окъпано от звезден рай.
Началото едно ли е в живота?
Нима и краят е един?
Ако е така, тогава със охота
на някой бих го подарил.
Аз искам много начала да имам
и краят им преглътнал смело бих,
дори след силна обич и раздяла
със радост бих написал тъжен стих.
Не искам да съм пестилив с живота,
а с шепи смело да греба,
да обичам силно - до полуда,
със риск любов да погреба
Ще има срещи и раздели,
и сълзи, и горчиви дни.
Да знам - ужасно е, когато
душата ти започне да боли.
Но още знам, че пак ще дойде време
и в мен живее силната ми вяра,
че по-силно ще обичам... и ще бъда.
Началото е там, където свършва края.
© Емил Стоянов Все права защищены
със риск любов да погреба....
Страхотно е!