Цялата изпълни се луната,
като глобус в кадифеното небе блести.
Тази нощ магийна е на лятото.
Сбъдват се копнежи и мечти.
Тичинкови песни пеят с вятъра
бели маргарити, макове, треви.
Птичките огласят на нощта простора
с дъхавите на любов трели.
А звездите в златните си рокли
мигат, трепкат, и блестят.
И безсъници развяват букли.
Пак зори навярно ще посрещнат.
© Евгения Тодорова Все права защищены